Van bijbaan tot leidinggeven: Het succesverhaal van Allard

“Hoi! Mijn naam is Allard Hubach, ik ben 21 jaar oud en ik kom uit IJsselmuiden. Bij Postuma ben ik werkzaam als Teamleider van de loods. Ik werk inmiddels al bijna zes jaar bij Postuma.”

 

Hoe heeft jouw carrièrepad binnen Postuma zich ontwikkeld sinds je bent begonnen?

“Op mijn zestiende ben ik bij Postuma binnengekomen als scholier. Mijn broer heeft hier gewerkt en mijn oom werkt hier nog steeds. Door hun positieve verhalen was het voor mij een logische stap om te solliciteren. Aanvankelijk werkte ik als orderpicker, een bijbaan naast middelbare school. Toen ik de opleiding ‘Logistiek teamleider’ ben gaan doen, ben ik meer uren per week gaan werken. Ze hebben mij toen na een tijdje gevraagd als aanvuller, dat heb ik een tijdje gedaan. Vervolgens kreeg ik de kans om teamleider te worden, dat vond ik super leuk en sloot perfect aan bij mijn opleiding. Gezien mijn loopbaan, maar ook van vele collega’s, vind ik dat er binnen Postuma heel veel doorgroeimogelijkheden zijn. Er wordt aandachtig gekeken naar de kwaliteiten van de medewerkers en hier worden dan ook de werkzaamheden op aangepast.”

 

Welke vaardigheden heb je ontwikkeld sinds je bij Postuma werkt?

“Binnen Postuma heb ik verschillende vaardigheden ontwikkeld. Zo heb ik geleerd communicatief sterker te worden en om goed leiding te kunnen geven. Het leidinggeven kan soms een uitdaging zijn, maar door te kijken naar hoe andere collega’s dat doen, leer ik daar heel veel van en ben ik daar steeds beter in geworden.”

 

Hoe zou je de bedrijfscultuur bij Postuma omschrijven?

“Bij Postuma kom je echt in een warm bad terecht, het voelt dan ook echt alsof het een grote familie is. Er heerst een open en gezellige sfeer onderling, omdat collega’s heel geïnteresseerd in elkaar zijn. Als je ergens mee zit of je loopt tegen een probleem aan, kun je ook bij je elkaar terecht. Dat vertrouwen is heel waardevol. De teamuitjes of bijvoorbeeld het naborrelen is ook altijd gezellig. Sommige collega’s zijn nu zelfs goede vrienden geworden, daar ben ik laatst nog mee op vakantie geweest. Leuk hoe dat kan gaan! Haha.”

 

Waar liggen je ambities voor de toekomst binnen Postuma?

“Ik vind het nu echt heel erg leuk in de loods. Ik zie mezelf hier de komende jaren nog niet weggaan. Mocht ik daarentegen over een aantal jaar wel op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, weet ik zeker dat er binnen Postuma weer nieuwe kansen voor mij klaarliggen.”

 

Welk advies wil je geven aan nieuwe medewerkers?

“Wees vooral jezelf, je wordt echt geaccepteerd zoals je bent. Loop je tegen een probleem aan, vraag om hulp of maak het bespreekbaar. Ze luisteren naar je en nemen de tijd voor je.”